Gode råd

Tips, tricks & vejledninger


 • Køkkenet

  Mal dit køkken i fem nemme trin

  1. Rengør væggene
  Køkkenvægge og -overflader er ofte fedtede. Inden du starter med at male, er det vigtigt, at alle overflader rengøres grundigt for at sikre, at du får en god finish. Den bedste måde er at vaske dem med grundrens eller en stærk rengøringsopløsning. Brug varmt vand, og skyl omhyggeligt alle rester af, inden overfladerne får lov til at tørre.

  2. Klargør værelset
  Inden du starter med at male, skal du dække alle kanter på fliser, apparater, udsmykninger og bordplader med afdækningstape. Dette vil hjælpe dig med at skabe en ren og skarp kant til den malede overflade. Det er bedst også at overdække bordplader, apparater og gulvet med plastik for at opfange eventuelle dråber.

  3. Start fra toppen
  Som med alle værelser skal du starte med at male dit køkken fra loftet og ned, så eventuelle malerdråber ikke falder på friskmalede overflader. Til lofter og vægge skal du bruge køkkenmaling, da de er slidstærke og udviklet til at nemt at kunne tørres af. Der kan bruges en almindelig vinylmaling på lofter, da de ikke behøver regelmæssig afvaskning. Du vil muligvis finde det nemmere at male små overfladearealer og kanter med en børste fremfor en malerrulle.

  4. Mal skabslåger
  Hvis du har lyst til at male køkkenlågerne, er det nemmest først at tage dem af. Rengør dem med grundrens eller rengøringsmiddel, fyld så eventuelle udhulninger eller hak i lågerne med spartel til træværk, inden du sliber områderne og tørrer dem af. Afhængigt af overfladen kan det muligvis betale sig at bruge en speciel grundmaling. En grundmaling forbedrer desuden dækningen.

  5. Mal træværket
  Slut af med at male alt træværk. Mal oppefra og ned, idet du starter med vinduerne – det er bedst at starte med at male om morgenen, så de har hele dagen til at tørre, inden de skal lukkes om aftenen. Mal derefter døren, dørrammen og indfatningen, efterfulgt af gulvlisterne. Ved at male gulvlisterne sidst er der mindre risiko for at din børste bliver kontamineret af snavs eller støv.

 • Nordsjö Visualizer

  Se farven på dine vægge i realtid inden væggene males

  Nordsjö Visualizer
  Nordsjö har nu lanceret den banebrydende app, Visializer, som for første gang gør det muligt for brugeren at se farven på sine vægge i realtid inden væggene males.
  Visualizer er en innovativ app som benytter sig af begrebet "augmented reality". Teknikken gør det muligt for brugeren at se resultatet af malerarbejdet, inden der reelt er malet.
  Visualizer viser hvordan hundredevis af farver ser ud på væggen i rummet brugeren befinder sig i. Den avancerede app kan se forskel på vægflader, møbler og anden indretning, og farvelægger behændigt væggen imens brugeren bevæger sin smartphone eller tablet rundt i rummet. Brugeren kan hurtigt og enkelt veksle mellem de mange forskellige farver, og appens maskeringstape-funktion gør det muligt for brugeren at dele væggen op i forskellige områder og male disse i forskellige farver, for at se hvordan farverne fungerer sammen.

  Fakta Nordsjö Visualizer:
  •Se dit rum i valgfri Nordsjöfarve, direkte!

  •Mal med Nordsjö farver på dine vægge blot ved et tryk på skærmen

  •Vælg produkter og led efter andre farver imens du er i rummet

  •Find de farver der passer til dine møbler og din indretning

  •Gem skærmbilleder og farver og del med dine venner

  •Øjeblikkeligt valg af farver og sammensætninger uanset hvor du er

  •Farvesammensætning fra en stor palet af Nordsjö farver

  •Masser af farvekombinationer som du frit kan vælge imellem

  •Video som viser hvordan du kan gøre dit projekt levende

  •Anvendelse af forbedret teknologi som er eksklusiv for Nordsjö

  •Universielt appdesign optimeret til både smartphone og tablet

  Nordsjö Visualizer appen er gratis og findes nu til både smartphone og tablet, på iTunes App Store og Google Play.

 • Få wow-faktor

  Sådan forvandler du et forsømt rum

  "Motivationspsykolog Cliff Arnall forklarer, hvordan du kan få sparket malingsprocessen i gang og genfinde begejstringen for et forsømt rum. "

  Ifølge vores seneste globale undersøgelse ønskede 45 % af alle adspurgte nye boligejere at istandsætte deres nye hjem, straks efter de var flyttet ind. Men i virkeligheden tager projektet gerne flere måneder.
  Med lidt maling kan du dog på en hurtig, enkel og overkommelig måde forvandle et forsømt rum.
  Udskyder du stadig dit malerarbejde? Vi har spurgt motivationspsykolog Cliff Arnall om råd til, hvordan man kan få sparket processen i gang.

  1) Lav en opgaveliste
  Hvis istandsættelsen af din nye bolig er gået i stå, er det på tide at lave en opgaveliste over alt det, der skal laves - også de opgaver, du har undgået.

  Du behøver ikke klare det hele på en gang, når du maler. Tag dig god tid til at finde netop de farver, der fungerer for dig og de enkelte rum.

  2) Lav en handlingsplan
  Husk, at du ikke behøver at klare alle tingene på din liste på en gang! Opdel den i stedet i små, sjove og hurtigt overståede projekter, som ikke virker uoverskuelige.

  3) Udvælg en enkelt opgave, og sæt dig et realistisk mål
  Sætter du dig et realistisk mål omkring et projekt, for eksempel at du skal male et lille rum på en dag, kan du på en god og effektiv måde genfinde gejsten for istandsættelsen.

  Sætter du dig noget for og klarer opgaven godt, vil det gøre underværker for din selvtillid og energi.

  4) Fokusér på, hvor glad du vil blive, når opgaven er udført
  Nøglen til at genfinde gejsten for et forsømt rum er at forestille sig, hvor tilfredsstillende det vil være, når rummet er blevet malet. Det er her, Nordsjös Visualizer-app kan vise sig nyttig. Når du har downloadet app'en, kan du se, hvor flot dit rum vil blive, når det er blevet malet. 5) Dan dig et billede af, hvordan dit rum vil tage sig ud Det er her, Nordsjös Visualizer-app kan vise sig nyttig. Når du har downloadet app'en til din smartphone eller tablet, kan du se, hvor flot dit rum vil blive, når det er blevet malet. Inden du går i gang, er det vigtigt, at du får dannet dig et indtryk af, hvor meget du egentlig har fået fra hånden, når projektet er færdigt. Bare slå dig løs, og lad dig begejstre. Når du er færdig med istandsættelsen, vil du endelig føle, at du er flyttet helt ind i dit nye hjem. Vores bedste tip Hvis du stadig er i tvivl om, hvordan dit rum skal se ud, når det er indrettet, bør du vælge en alsidig okkerfarve OchreGold, som er en behagelig farve, der vil stå godt til de fleste nuancer.